Семейни истории

Мъжът ми изкарва повече пари, аз плащам всичко

Сподели
Здравейте. Март месец приключи майчинство ми, а в момента съм в отпуска след майчинството. Тези две години бяха ужасни от гледна точка, че все си стоях без пари. Мъжът взема 1900лв. на месец, а аз 380. С моя доход купувам памперси, козметика(шампион, душ гел, м. кърпи, крем за подсичане. Козметика само за детето), храна, дрешки за детето. Съпругът ми всеки божи месец ми се звери, че все съм му искала пари, все съм ревяла за пари, от което се чуствам супер унизена. Все едно съм някои просяк. И пропуснах най-важното само и единствено аз купувам лекарства за малката, което е всеки месец(оказа се че има трета сливица, която е много уголемена). Детето боледува постоянно. В аптеката оставям понякога 50, понякога 100лв. В края на месеца аз вече съм без пари. Искам му, за да пазарувам поне храна. Той като зяпне все едно му искам на дискотека да отида. Нито на кафета ходя, нито съм суетна. Имам два чифта дрехи, който си нося тея две години. Нито мрънкам, че искам нещо. Ядосах се, че ме изкарва като използвачка, като купех нещо нужно за дома му съобщавах. Примерно купих еди си какво, еди си колко пари. И нещата и парите излизаха. Знаеше къде и за какво е похарчена всяка стотинка. Но не, той си държи, че харча парите за себе си, и после искам и от него. Та се чудя аз ли не съм нормална. Едно странично мнение ми се ще. Аз съм момиче на 26г. имам един клин и едни дънки. Нямам бижута, нито пък скъп телефон. Не ходя по кафета(но не защото не искам), яде се навън (дюнер, пица и др. )единствено и само ако на него му се яде. Аз смятам че мъж със заплата като неговата е нормално да поема повечето от сметките. Аз с тея 380 лв. купувам нужното за детето и пазарувам храна до изчерпването на тези пари.

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (6)

  • #6 от Анонимен 12.05.2018, 17:55 Аз бих го оставила тоз мъж това не е никакъв мъж, ,,
  • #5 от Мъж, 33 години 20.01.2018, 17:08 Кажи на идиота ако не ти дава кинти, ще отидеш да искаш от съседа.
  • #4 от Анонимен 07.07.2017, 17:30 При нас е същото. Само че той купи апартамент и сега отделя за ремонти, мебели, дограми, край нямат. Купува всичко по списък от мен. Но пари за харчене не ми оставя. Като цяло аз плащам лековете за децата и докторите. Харчим и по площадките и кафетата. Смята, 460 лв трябва да стигат. А те свършвят за 10 дена. Децата са 2.
  • #3 от Мъж, 35 години 06.07.2017, 10:26 Не знам как на такива бастуни им се падат такива отговорни и загрижени за семейството жени а на мъже които си скъсват газъ от работа и грижи за жената се падат все за нещо недоволни жени
  • #2 от Мъж, 36 години 01.07.2017, 21:34 Здр. не мисля че имаш някаква вина просто мъжът ти е саможивник и мисля че не те заслужава защото на днешно време рядко се намират жени на 26год. които да са като теб без притенций за дрехи бижута заведения и прочие. Незнам какъв съвет би проработил но най малкото можеш да поговориш с него по тоя въпрос. И между другото той харчи ли си парите или си ги къта някаде и за нещо
  • #1 от Жена, 37 години 01.07.2017, 04:06 Ти си напълно нормална. Просто в днешно време рядко се среща мъж, който да не е скъперник и егоист. Той иска да му се чувстваш длъжна- защо при положение, че и стотинка не ти дава. Поне на детето да купува нещо- уви сякаш не е негово. Попитай го какво си прави със заплатата? Според мен неможе да изхарчва толкова пари за 1 месец. Кажи му, че и ти имаш нужди и желания. Все пак, като се е оженил за теб трябва да е мислил, че парите му вече няма да са само негови. И аз се боря няколко години с точно такъв егоизъм, нехайство и скъперничество. Надявам се да успееш да го вкараш в правия път.