Семейни истории

Деспресия в семейството

Сподели
Здравейте аз съм жена на 24 години, наскоро се омъжих и мислех че всичко ще е наред.
Обичам мъжа до себе си, заедно сме от 8 години!
Мисля че страдам от депресия тъй като се обвинявам за всичко най вече живота който можех да имам. Мъжът ми все не може да се задържи на едно място да работи и все ''свързваме двата края''. За това пак обвинявам себе си тъй като постянно мрънкам и негодувам и си мисля че по този начин го стресирам. Страх ме е да имаме деца тъй като не зная как ще оцелеем ако спра да работя. Срам ме е да го кажа но му нямам доверие тъй като се чувтвам мъжа в семейството. Ще се чудите дали го обичам, да той е мил, романтичен, страхотен готвач и винаги намира начин да ме накара да се смея.
Чувствам се виновна за това че не мога да приема беговата безотговорност относно работата. Все пак се опитваме да градим семейство а аз искам да разчитам на него.

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (1)

  • #1 от Анонимен 03.11.2017, 16:49 Няма причина да чувстваш каквато и да е вина, освен собственото ти съзнание. Това че обичаш някого не значи че сте подходящи един за друг - факт който още не си разбрала и гризе съвестта ти. Колкото и да е мил и романтичен, ти не си длъжна да бъдеш тази която се грижи за него, нито да поемаш цялата финансова тежест за семейството ви сама. Как си представяш че ще се променят нещата след 10-20 години, щом той сега не може да се справя. Недей да мрънкаш а просто се разделете, докато все още не си пропиляла живота си. Неприятно, но факт.