Истории от работното място

Приспиване на деца с Мелатонин

Сподели
Здравейте мили хора от този прекрасен сайт.
Аз съм студентка по медицина втори курс и като временна работа, работя като детегледачка към няколко семейства.
Някой от децата са много буйни и затова им давам по 3 милиграма Мелатонин, и те заспиват до половин час непробудно, независимо следобяд или вечер им давам лекарството.
Въпроса ми е, ако родителите се усъмнят че им давам приспивателни хапчета, дали могат чрез кръвни изследвания да разберат?
И ако в продължение на седмици и месеци взимат Мелатонин, може ли да им стане нещо?
Моля, само хора наясно с тази област да отговарят.
Предварително благодаря!
Вяра

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (13)

 • #13 от Жена, 49 години 21.05.2016, 17:45 Какво стана, успяхте ли да хванете тази безмозъчна патка, да полежи в затвора няколко месеца да й дойде ума.
  Отвратителна! Дано никога да няма свои деца, защото ако ги има- горко им!
 • #12 от Жена 15.03.2016, 11:39 Изобщо не си даваш сметка колко си лекомислена и безотговорна!!! Дано скоро станеш майка и да се натресеш на такъв боклук като теб да ти гледа децата да ге видя тогава!!!
 • #11 от Жена 07.01.2016, 02:16 ти сама си даваш сметка че това което правиш не е редно щом се страхуваш от това да те хванат, освен това за да задаваш този въпрос дали е безопастно след като вече си започнала да им даваш лекарствотоне, а не преди това, не мога да разбера с каква съвест излагаш децата на такъв риск и си правиш експерименти за тяхна сметка и за сметка на родителите, които ти имат доверие. надявам се никога да нямаш собствени деца, и никога да не ти дадат диплома, защото такова безотговорно и нагло отношение е неетично и крайно престъпно.
 • #10 от Жена 06.01.2016, 23:37 Ровех се в нета да намеря информация за мелатонин при децата и съм потресена от това съобщение. Надявам се, че администраторите на този сайт са взели необходимите мерки за да се намери това лице и да се уведомят родителите. Не само че е неетично и незаконно, но и крайно опасно да се дава такава висока доза на деца! Единствената доза, която за момента е установена като допустима при малките деца - и то над 2 години е 0. 3 - 0. 5 мг и не повече от 1 мг при над 4 годишни - и то само временно за регулиране на съня или ако съществува здравословна причина да се прилага - autism, ADHD и т. н. Даването на такава висока доза със сигурност е опасно и без съгласието на родителите, крайно престъпно действие, за което трябва незабавно да се вземат мерки!
 • #9 от Жена, 33 години 21.04.2015, 17:20 Оле ти си направо за затвора,откачалка такава и като си преставя че утре ще станеш мед. работник кой знае колко хора ще умориш,аз сам здр.работник и ако знам коя си ще те пребия..утре ако някой го направи на твоето дете как ще се чувстваш..ама знаеш ли какво ти изобщо не заслужаш да имаш такава радост..ужас направо съм потресена
 • #8 от Жена 08.08.2014, 16:09 Откровено казано въобще не си добре. Представи си, че ти имаш деца и бавачката им дава лекарства тайно от теб ? Тези родители ти имат ДОВЕРИЕ !!!
 • #7 от Жена 07.08.2014, 12:11 Не мисля че съм за съд, Мелатонина успокоява нервната система. Все едно се пият витамини за тялото. Просто намалих дозата, и нещата заспаха, защото пробвах и аз да взема 3Мг. и действително силно идва тази доза.
  А като им го сложа в какаото изобщо никой не може да разбере а и говорих с нашата лабурантка която също като допълнителна работа греда деца на баровци и тя ми потвърди че Мелатонина не могат да го хванат чрез кръвни изследвания.
  Авторката
 • #6 от Анонимен 05.08.2014, 11:09 Как е възможно? Ти си за съд бе, момиче!
 • #5 от Жена, 24 години 04.08.2014, 10:29 Как не те е срам да тровиш чуждите деца??? За 2 курса толкова ли научи? Осъзнаваш ли колко неморално и незаконно е това?
 • #4 от Мъж, 28 години 04.08.2014, 01:12 Здравей, Вяра,
  ако даваш на деца толкова голяма доза мелатонин (или каквато и да е доза), клетките в мозъка, които го произвеждат, ще спрат да работят и това може да доведе до трайни последици върху децата. Спри тази практика, все пак хората ти плащаш да се грижиш за децата, независимо дали са будни.
 • #3 от Жена, 30 години 03.08.2014, 23:33 Давай Вярче,
  нищо няма да им стане. По-добре мелатонин от водка, защото от водката като заспят после имат главобол и реват. Де да се бях сетил и аз за това лекарство едно време, когато гледах деца
 • #2 от Жена 15.07.2014, 16:33 Момиче, ще разбиете здравето и нервните клетки на децата. Може и да умре някое от тях. Вие сте меко казана престъпница. Бих искала да знам коя сте и къде живеете. Също наивните родители поверили децата си на дявола!!!
 • #1 от Жена, 29 години 08.07.2014, 14:28 За момента няма данни за дългосрочните странични ефекти на мелатонина. Има наблюдения, че при неправилен (по време на светлата част от денонощието) или твърде продължителен прием мелатонинът води до депресия, нарушения в половата функция или неблагоприятно въздействие върху автоимунните заболявания.