Истории от работното място

Искам да стана тираджия

Сподели
Здравейте на всички. Искам да стана тираджия, когато завърша университета. Интересни са ми камионите, а и ми харесва идеята да пътешествам из пътищата.

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (6)

 • #6 от MihoEStranen (Изпрати съобщение) 29.08.2017, 15:46 Ами ставай!
 • #5 от Мъж, 56 години 16.05.2017, 16:32 Здравей приятел и бъдещи колега. Добре дошъл сред братството.
  Сега средата на май направих стаж по камиони и автобуси 39години, и продължавам.
  Хубаво си решил да станеш шофьор на ТИР, като всяка една работа си има своите преимущества и недостатъци.
  Искаш да завършиш университета, хубава идея и начинание. Знай едно, има и хубави моменти и много емоции и романтика а създаваш доста приятели, но има и много тежки моменти и проблеми.
  Най-вече да са намериш добър и свестен работодател, дъ бъде коректен и точен към теб от гледна точка на финанси.
  Колегата от коментар 4 донякъде е прав, но малко преиграва и не е запознат в действителност, че само емигранти карали камиони в чужбина-пълни глупости.
  Всички работодатели по света си приличат, че гледат да наемат балами да и работят за жълти стотинки. Но всяка една транспортна фирма си има елитни шофьори които получават хубав заплати и премии.
  Повече от 20 години живея в Германия и работя като шофьор, моята заплата е коринно различна от тази на колегите чужденци или емигранти както се изразява колегата.
  Така че смело напред, успех-и може би това да ти е призванието в живота, късмет.
 • #4 от Анонимен 21.02.2016, 20:49 Нямаш семейство, друг ти чука жената, свикнал си да спиш по кабините, няма празник в който да си в къщи със децата. Вярно е, купуваш им скъпи джунджурии, глезиш жена и деца, но нямаш семейство. Като се пенсионираш, подаряват ти една бракувана кабина от тир, за да спиш в нея на двора ти, защото отдавна не можеш да спиш на нормално легло. Позабърсал си тук там някоя курва покрай пътя, чукал си някоя наша сънародничка, работеща дълго време я в Италия, я в Испания, и мислиш, че живота е това. Купил си нова кола, малко употребявана, спестил си някакви пари и изплащаш импотеката на апартамента цял живот. Винаги ще те гложде съмнението кой е чукал жена ти през тези години и твои ли са децата, . Но, щом 2500 лева са по-важни-давай, не се притеснявай. В България това е "престижна " професия, в чужбина-никой не ще и да се качи на камион, освен имигрантите...
 • #3 от Мъж, 49 години 21.02.2016, 13:48 Да ти кажа моето патило от 20 години съм по кабините вече ми писна, това не е живот все си в напрежение и нямаш лично време. Със семейството се виждаш по скайп, а колкото до изпълненията които си чувал те останаха в миналото.
 • #2 от Мъж, 26 години 14.08.2014, 12:45 Няма какво да му мислиш завърших университет и почнах работа по специалноста за 400 лев . После отидох да карам бус на за 1000лева. И какво според теб е по добре. Сега карам Е категория и до 1 месец се качвам на международни превози един познат пак завършил университет -казвам ти го за да имаш напредвид че не е някой завършил с 3 средното а умно и интелигентно момче започна в една Пловдивска фирма за 2500лева. В България ли все ще си зле карай курсовете за камион и не се занимавай с глупости. Съжалявам че учих 5 години и парите които изхарчих вместо да си карам камион.Успех
 • #1 от Анонимен 12.08.2014, 13:38 За какво ти е образование като искам да ставаш шофьор? Говори с вашите, но недей си сасипвай бъдещето. Учи и като завършиш си работи по специалността. Животът на тираджията е много труден, защото живееш като куче,къпеш се по бензиностанции,спиш по паркинги.