Позитивно

Всички ние сме хора, но трябва да бъдем добри

Сподели
Има ли животът смисъл? Да се борим ли за това, което истински обичаме или просто не искаме да изгубим? Да се отдадем на инстинктите си или на чувствата, преобладаващи в нас? Всичко зависи най-вече от самият характер на човека. Това са въпроси, които карат почти всеки човек да се замисли.
Когато бях малко дете не обръщах кой знае колко внимание на тези въпроси, но днес като голям и пораснал човек си позволявам от време на време да порасъждавам на тези въпроси. Всичко зависи по начина, по който човек расъждава, чувствата, които карат сърцето му да тупти или безразлично, или лудо, и времето, в което се опитва да намери точните отговори на всички тези въпроси.
Днес живеем в свят, изпълнен с пъстрота и едноцветни цветове. Свят, заобиколен от вода и суша. Свят, изпълнен с чудадости и странности. Водим живот с разнообразни приключения и опасности, дебнещи поредната си жертва, зад всеки ъгъл, но това не може да ни попречи да изживеем един интересен филм.
Живеем в 21 век и нещата стоят по различен начин според всеки един човек. В наши дни голяма част от населението на планетата, независимо от кой край на света, водят забързан начин на живот. Едни хора бързат да не закъснеят за работа, други за училище, а трети просто да не изтърват влака. А има и хора, които просто бързат да не изстърват живота.
Когато бях ученичка постоянно имах проблеми с момичетата, но не само от моя клас, а по принцип. Винаги се държаха лошо с мен, измисляха ми прякори и ми оказваха психически тормоз. В общи линии винаги бях отхвърляна от женското общество, но с радост приемана от мъжкото. Момчетата винаги се държаха възпитано с мен и ме приемаха. С времето научих много неща, а самото време може да послужи като учител в много ситуации и то конкретни. Научих, че човек не трябва да бъде толкова наивен, за да не може лошите хора да се възползват от него. Научих, че човек трябва внимателно да подбира хората, които иска за приятели и на които може да се довери винаги. Чак тогава разбрах отговорите на всички тези въпроси. Е, поне така смятам аз.
За някои хора животът е хубав, за други не, а за трети е безразличен. Животът е дар от Бог и трябва да се изживее докрай, а не да се прахоса просто ей така. Ще правите крачка напред и ще падате! Ще боли, но няма да се предавате! Животът ни изправя пред какви ли не неща само, за да види какви сме по характер- силни или слаби(психически), търпеливи или бързащи, смели или страхливи. А всичко това се случва с цел да намерите смисъл в живота. Става ли дума за нашите инстинкти и чувства недейте да се срамувате! Вярно е, че трябва да действаме разумно според ума и на това, което са ни учили още от малки, но понякога няма нищо лошо да се оставим на чувствата, които преобладават в нас. Независимо дали сме жени или мъже, момичета или момчета, баби или дядовци, понякога трябва да се оставим на течението и да покажем истинското себе си, тъй като няма никаква разлика между всички нас. Всички ние сме хора, но трябва да бъдем добри.

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (0)