Позитивно

Избирам да съм щастлива

Сподели
Тя на 92 години, дребничка, перфектно облечена като за възрастта си с благ поглед, макар, че очите й не виждат. Тя търпеливо чака във фоайето на старчески дом. От днес това ще бъде нейният дом.
Когато най-накрая тя пристъпва в новата си стая, възкликва:
„Прекрасна е тази стая, обожавам я. Щастлива съм, че ще живея тук“.
Служителят знаейки, че тя е сляпа, не деликатно, спонтанно възразява:
- Но как я харесвате, като не можете да я видите?
Това, което му отговаря възрастната дама, го поразява.
- Щастието няма нищо общо с вида на стаята. Щастието е въпрос на решение. Дали ще ми харесва моята стая или не, зависи не от подредбата на мебелите, а от мен. От подредбата, организирането на моите мисли в тази стая. Това е решение, което всяка сутрин аз вземам: Дали да прекарам деня в леглото пъшкайки над болежките си и недоволствайки от живота, или да живея, да правя каквото мога, да съм благодарна, че съм жива. Всеки ден е подарък и на всеки подарен ми ден, аз ще му се радвам. Моята старост е като добре направена инвестиция, като пълна банкова сметка, пълна с безброй, добре изживени щастливи дни.
Затова, аз харесвам новата си стая. В нея аз ще бъда щастлива.

От неизвестен автор

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (2)

  • #2 от Мъж, 16 години 21.03.2017, 16:37 ХаХ много добре, ти ли го измисли! Браво, човек не трябва да мисли какво няма и да съжалява ами да е щастлив от това което има! Аз точно така правя, хората ми завиждат, че постоянно съм щастлив, дори когато положението ми е много по зле от тяхното, но работата е там, че винаги съм позитивен и се радвам на живота с оптимизъм.
  • #1 от Мъж, 33 години 28.06.2015, 22:57 Чудесен текст.