Любовни истории

Имам приятел, но съм влюбена в друг

Сподели
Здравей те, аз съм момиче на 19години. Преди година завърших, но по време на училище започнах и работа... Та от там започна всичко с моят приятел сме заедно 4 години, през тези години какво ли не преживях ме за да сме заедно, но живота се обръща. Всичко започна с една целувка... влюбих се в колегата ми той ме прави наистина щастлива и винаги е до мен доколкото приятелят ми не ме разбира не ме подкрепя и това ме вбесява сега не знам какво да правя не мога да оставя Д (така ще наричам гаджето ми), защото ми е тъпо все пак 4 години но.... такъв е живота пълен с с разочарования... искам да умра наистина много обичам Х (така ще наричам колегата ми) наистина много може да получа коментари че постъпваме гадно и хейт но хора по дяволите все пак сме хора нали така имаме чувства не сме от камък, можем да обичаме нали така. Лошото в всичко това е че и Х си има приятелка пишем си тайно.. И така... не знам какво да правя да се разделя ли с Д и да се съберем с Х или да спра да обичам Х.... Не знам моля ви дайте съвет не издържам наистина това е ужасно.... не знам вече какво да правя не съм спала от седмица не се храня, само мисля но не мога вече.... Помогнете ми

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (4)

 • #4 от Мъж, 31 години 08.03.2019, 03:46 Здравей, звучиш доста объркана и неопитна, което вероятно те е докарало тук. Съгласен съм с всяко изказване на другите преди мен.

  Все пак разбери какво искаш, понеже много често хората не им е ясно какво точно изпитват и се замисли дали го искаш и какво чувстваш реално, тези две неща са съвсем различни и си прецени. Някак жените ми се струват по-объркани в тази част, но и аз съм бил в други заплетени ситуации.

  Помисли хубаво. Това сега временно ли е, имате ли бъдещи планове с Д? Връзката ви е почнала от училище, което е било по детски някак си и неангажиращо, може би Д вече не си дава сметка, че е зрял мъж и трябва да се държи повече така, може би му подхвърли и поговорете какви планове имате? Ако не ти се струва сериозен човек за продължаване на бъдещи отношения, това го казвам най-прагматично - някак вече, ако сте по-хладни един към друг, може би е време всеки да продължи да се развива отделно, но пък това може и да го съкруши и може би трябва да го подсетиш леко, че те има прекалено много за даденост. Зависи колко сте си свикнали заедно, като такава първа дълга връзка ще е тежка раздялата, но пък като не виждате повече бъдеще, трябва да се замислиш за по-бъдещи неща.

  Помисли си за следващите 5 години. Ще продължаваш ли да учиш занапред, ще срещаш немалко други момчета, с които ще се сближавате или като сменяш работи, ами Д учи ли, той сигурно също среща немалко нови момичета. Дали се целува с неговите колежки от работа/университета, когато са в по-близки отношения? Казваш, че сте минали през много, но не мога да ви съдя, всеки си знае историята. Дали Х няма да срещне също някоя нова след време? Доколко са сериозни и какви планове за бъдещето имат те двамата с теб?

  Може и това с Х сега да е някаква прищявка, понеже повече седиш с него заедно на работа. Точно за това ще ти дам пример - и на мен ми е казвала една приятелка, че уж няма нищо с един нейн колега от работата ѝ, но пък взели я бъзикали колежките, че само излизала с него на обяд и на кафе след работа, пък накрая го хвана за гадже, а уж нищо нямало ме уверяваше, ама му свикна да ѝ е под ръка просто и един вид е удобен. Но пък това може да доведе до конфликти в работата, ако постоянно си висите на главите по цял ден, може и да си омръзнете, да почнете да се дразните. А пък Х, ако е наистина сериозен, може да го питаш защо не прави крачка да се раздели с приятелката му, като се занимава с теб предимно? Както го е писал човека вече в първия коментар. Иначе как се виждаш с Х също е важно, той за теб какво се явява, виждаш ли го като баща на децата ви? Виждаш ли в него нещо повече от това, което е Д или просто Х ти обръща повече внимание в момента и ти задоволява прищявката за внимание на егото?

  Не приемай на сериозно всичко, което ти пишат хората и ти си преценявай. Помисли, може би попитай и приятели за съвети, но не да им казваш директно че един вид си полу-изневерила (аз поне го виждам така), като сте се целували с колегата де. Те са ви по-близки и сигурно повече може да преценят, не знам доколко ще са обективни все пак, но може да ти кажат страничната им гледна точка - попитай ги нещо от рода на как ви виждат с Д и накъде се развиват отношенията/връзката ви, дали мислят, че ще имате деца, жилище и т. н. някакви такива неща. Сондирай мнението им, не знам какво друго да ти кажа в момента, дано ти помогне поне малко, ако вече не е късно.
 • #3 от Анонимен 04.01.2019, 20:21 Мисля че трябва да кажеш на Д че вече не се чустваш щастлива във вашата връзка и да му направиш намеци че да започне отново това което искаш и така ще забравиш Х
 • #2 от Анонимен, 20 години 10.12.2018, 13:36 Не постъпваш много правилно, защото Д те обича и сте от 4 години заедно а Х се е появил ей така... Не пропилява връзката си зароди временно увлечение
 • #1 от Мъж, 74 години 15.11.2018, 11:40 Здравей мило момиче, почувствай душата си и подсъзнанието си. Ако и момчето в което си влюбена макар че има приятелка иска да сте заедно накарай го да напусне и той приятелката си. Живота е сложен затова решете двамата сериозно и трезво. Успех.