Любовни истории

Да сложа ли край или не ?

Сподели
Здравейте!

От почти 5 години съм във връзка, която е изпълнена с много хубави моменти, но половинката ми не желае да заживеем заедно, а за брак и деца да не говорим...

Доводите му са, че за да живеем заедно трябва да "си стъпя на краката" - да си намеря по-добре платена работа или да имам поне собствен дом, за да не разчитам на него и да не се чувствал "използван". (живея под наем)
Аз работя и имам доходи, които в сравнение с неговите може би са смешни, но никога не съм му искала дори 1 лв. за сметки, за храна или нещо подобно, плюс това се виждаме в "моя дом".

Предполагам, че всеки човек иска да получава най-малко 1500лв. , но за съжаление за моята професия тези пари са недостижими, а харесвам професията и работата си.
Повдигнах въпроса за съвместно съжителство, брак, деца преди 1, 5 г. , но той категорично заяви, че жената трябва да бъде равна на мъжа и т. н. Не успяхме да се разберем, но не исках да приключваме, защото имам чувства и се надявах с течение на времето да осъзнае, че аз съм неговия човек и не е важно дали изкарвам 1000 или 1500 лв.
В началото на годината започнах да се чувствам подтисната и се запитах това ли представляват връзките, мерене на доходи? Имам чувства към приятелят ми, но годините си минават и аз не намирам спокойствие. Искам съвсем нормални неща като връзка - съвместно съжителство - брак -дете/деца. Той има зад гърба си брак, има и деца.

Преди 2 седмици се запознах с мъж, който проявява интерес към мен (далеч съм от мисълта, че той е човека, с когото ще създадем семейство), не съм влюбена, но не ми е и безразличен... Чувствам се странно и се питам, когато не се получава трябва ли да си тръгна или да остана и да чакам.. Не се чуствам готова да сложа край, но нямам вътрешен мир, трябва да предприема нещо.

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (2)

  • #2 от Жена 04.03.2020, 20:40 Според мен трябва да опиташ с другият. При нас бе малко по-различно, до преди да забременея и родя никога не е ставало дума за пари, по това време можех да работя достатъчно и да ходя командировки, изкарвах много повече от него. Сега след като имаме дете и според мъжът ми аз трябва да се грижа за него се наложи да сменя работата си и доходите ми са много по-малки. Усетих се късно, той май не е държал на мен, а на това че го издържах. Не обръща внимание нито на мен, нито на детето.
  • #1 от Мъж 05.02.2020, 17:03 Колкото и да го чакаш няма да си промени мнението. Принципно такива неща в много рядки случай може да се разрешат с искреност и обсъждане, но твоя "мъж" не държи толкова на теб, колкото на доходите ти. Това трябва да ти говори достатъчно. По-добре сложи край сега, отколкото да изгубиш още години в чакане и пропускайки възможността да срещнеш някой който цени теб, не колко изкарваш.