Любовни истории

Нелепа кражба в любовта

Сподели
Искам да засегна една деликатна и важна тема, а именно неоправданата кражба в любовта.
Тъй като преживях брутално посегателство в тази насока, то ме накара да се замисля и ще ви помоля след прочитането на историята да споделите и вашата гледна точка.
Историята накратко е следната, ужасно се влюбих в една много готина жена във всичко и се случи така, че един мъж, който и завъртя главата, но с лъжа, което тя в последствие разбра и тя тръгна с него. Проблемът е, че същия този мъж е беден като полска мишка, но освен това няма никакво уважение към нея, принуждава я да го издържа и на всичкото отгоре не и дава никакви права на удоволствие, по цял ден е ограничена в движенията си. Живее в недоремонтирана гарсионера. Подчертавам, че не съм против бедните, поради несъстоятелност, а против поведението на самия човек, което е отвратително, ако се замислим обективно.
Същият този лешар не иска да се видим да поговорим като мъже - както се казва, хем нагъл, хем глупав.
Въпросът ми към вас от тук е: Имали ли сте случаи на подобни кражби, при които и двама сте си добре и някой се появява от нищото, открадва ви половинката, но не за по-добър живот, а я запраща към долни нива на съществуване? Ако сте имали, как сте реагирали, нормално ли е да се случва подобно нещо според вас?
В случай на нелепа любовна кражба как да действам?

Виж резултатите

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (108)

 • #108 от Анонимен 09.10.2020, 01:53 От автора: Мина доста време, но сега се чувствам божествено.

  Реших проблема, много ефективно.

  По онова време стигнах до емоционална агония, която ме доведе до полуда и направих опит за самоубийство.

  След тежка умишлена катастрофа, едва оживях, лечението ми струваше доста - финансово и емоционално, но от болката няма и следа.

  Вече гледам на живота по друг начин и се надсмивам над ситуацията - колко невеж съм бил тогава.
 • #107 от Анонимен 09.10.2020, 01:52 От автора: Мина доста време, но сега се чувствам божествено.

  Реших проблема, много ефективно.

  По онова време стигнах до емоционална агония, която ме доведе до полуда и направих опит за самоубийство.

  След тежка умишлена катастрофа, едва оживях, лечението ми струваше доста - финансово и емоционално, но от болката няма и следа.

  Вече гледам на живота по друг начин и се надсмивам над ситуацията - колко невеж съм бил тогава.
 • #106 от Мъж, 44 години 09.04.2019, 04:47 Здравейте. И аз да изкажа мнение.
  1. Мацката наистина ли те обича, авторе? (не ти дали я обичаш - има разлика);
  2. Явно пича я "боцка" добре (често, а и ѝ обръща достатъчно - според нея - внимание);
  3. Тя до колко е зависима от теб и до колко от него? Вариантите са 3:
  а) ако тя иска да те чуе - има смисъл да приказваш с нея, тогава просто най-хладнокръвно сядаш и ѝ казваш какво се случва. Ако ти каже, че виждайки този човек получава "пеперудки" в корема, работата е ясна. След време отшумява. - Има една много мъдра мисъл: Ако искаш да убиеш една идея, я остави да се осъществи. - Няма смисъл да си го слагаш навътре. Просто ще се случи като при мен. Мацката беше спала с един пич преди години. Нямахме никакви пари и тя взела и отишла без мое знание и ги "спечелила". Дори не ми каза тогава. Просто така продължиха нещата и толкоз. Научавам няколко години по-късно, но сякаш ми мина през ушите - дори и не му обърнах внимание. Мойта дори съм я крил, че хойка с друг от майка ми. Не е до обич и не е до собственическо чувство. Тъпо е само на момента, а после почна да става забавно. Само другите да не научават, че ти слага рога, защото проблемите идват не от мацката, а от обществото, особено от деградиралата част, която не те разбира, а си я кара по някакъв стереотип и толкоз;
  б) ако тя НЕ иска да те чуе в момента, трябва да издебнеш удобен момент - ако това неведение продължи по-дълго време си намери някоя кака за утеха, ако не искаш да да я прецакваш. Ако и това не го проумее, то поне на теб ще ти стане малко по-безразлична след целувките с друга, така ще можеш да си малко по-сигурен в действията си;
  в) ако тя НЕ иска да те чуе въобще - просто е ясно. Трябва, обаче да си сигурен, инак може да прецакаш дете/деца и други хора. Да се самотрепеш не си струва. Да я трепеш нея - също - само ще си навлечеш нейната омраза. Да трепеш него - само ще си навлечеш съдебни и други глупости. Пак е безпредметно - шута в гъза. То си има съдебна практика за това - завежда се иск за разтрогване на брака:
  - Ако не се яви се преминава към бързо производство, ако имаш някой лев горница всичко може да приключи много бързо;
  - Ако ако се яви, подготвяш кое е придобито преди брака и то не се бута, а което е придобито след, се дели на 2. Ако имате дете/деца и са над 7 годишна възраст и те се изслушват от съдебен състав и толкова. Ако нямате - по-лесно е, но вкараш ли чувства става лошо.
 • #105 от Жена, 31 години 09.02.2017, 09:04 Е. Не... по света не е така. Живея от години в чужбина и ако не перфектни, действащи закони има. Единственото което се иска от въпросната дама е да иде на лекар следващия път като и счупят главата. От там нататък мещата си тръгват без тя да прави каквото и да било, псвен да отговаря, кеото я питат. Безплатен адвокат, жилище сносно и издръжка за децата и се осигурява. В Бг няма гражданско общество с подлежащите му структури. Комуните освен за адресна и фирма регистрация не знам за кво се ползват. Бабата пенсионерка и помага и гледа внуците... срамота.
 • #104 от Жена 15.01.2017, 22:48 До 104 - ти тролваш ли в момента? Ако не си трол - имаш право. От фактологията става ясно, че авторът е състоятелен, а крадецът - беден и с неремонтирана гарсониерка. Сигурно си има гарсониеро-притежателят други предимства.
 • #103 от Мъж, 40 години 09.01.2017, 13:12 Авторе, заблуждаваш се, че в тяхната връзка жената е ограбена. Напротив. Тя удовлетворява самарянските и майчинските си инстинкти. А теб те е яд и не ти стиска да си вземеш, каквото искаш.
 • #102 от Анонимен 01.08.2015, 21:04 Авторът: Номер 102, това е лесно, но неефективно, боят ще отклони темата, мишката наречена мъж ще се опита да изкара някакви дивиденти незаслужено, предимно чрез съд и т. н. , нищо няма да постигне финансово, но времево да. Най-важното жената ще се обърка още повече и ще се приспособи към него заради вродения си инстинкт за грижовност.

  В момента жената казва, че няма избор, затова е при него. Сега ако може някой да ми разтълкува какво се крие зад тези думи??

  Постоянно го повтаря. Търся институция или организация, която може да се заеме сериозно и законно със случая, за да няма препятствия за нея, но все още не съм открил.

  Според мен, законите не само тук, но и по света като цяло са слаби в преследването и неутрализиране на домашното насилие към жени и деца, а то не се изразява само в физически тормоз, а много често жени са принудени или "измамени" да издържат не проспериращите си мъже. И още куп проблеми, които не се индексират от институциите. А всичко това се отразява на всички ни, защото семейството е най-малката и основна градивна единица на обществото днес.

  Тъжно и мъчително е, ако може някой да помага с насоки и идеи. Нямаме си и бегла представа до какво водят тези проблеми в бъдеще, а сега са само в зародиш.
 • #101 от Жена 01.08.2015, 12:39 Какво значи законен начин за саморазпава ? Отиваш и го биеш или там каквото ще го правиш. Жената как се държи ? Тя какво казва ?
 • #100 от Анонимен 30.07.2015, 17:54 Номер 100, развитието е, че все още търся законен начин за саморазправа. Засега не съм открил такъв, продължавам с търсенето. Май са нужни промени в закона.
 • #99 от Жена 30.07.2015, 14:27 Авторе какво стана ? Има ли развитие на историята ти ?
 • #98 от Анонимен 26.07.2015, 16:53 Авторът: Номер 98, ти още не си се събудила, дано някога се случи все пак. Или го играеш пример от тези, които помолих да не пишат. Както и да е, и в двата случая коментарът ти е безполезен.
 • #97 от Жена 26.07.2015, 16:40 Леле, тоя пак го събудиха!!! Тъкмо се беше кротнал.
 • #96 от Анонимен 26.07.2015, 15:13 Авторът: Номер 96, отдавна съм си ангел хранител. А ти доктор ли си, ако си много компетентен, да ти издам един лиценз за прегледи.
  Писва ми от смехари като поредните "доктори", ако не е един и същ.
  Моля, пишете по темата, никой не ви е сложил пистолет до главата, за да се излагате само, дори и анонимно. Само обиждате себе си. Отидете до психото пък вие, контролно, може да е от полза.
  Айде, надявам се "специалистите" да престанат с коментирането, оставете адекватните хора да се изявяват.
 • #95 от Анонимен, 31 години 26.07.2015, 15:06 Авторе, първо на себе си стани ангел хранител и после на другите...! И ти си за психятрията, както вече ти го казаха....
 • #94 от Анонимен 15.07.2015, 16:13 Авторът: Номер 94, в случая ангел хранител му се явявам, което малко хора биха направили. За годините, тайна е, айде пък това последно ще се разбере, че ми писна от странични изявления.