Любовни истории

Любовта не умира, но убива

Сподели
Хора, помагайте, моля! Това, което ми се случи, продължава да ми се случва и то по доста определящ за живота ми начин:
Ситуацията е следната - Ситуацията е следната -преди две години се запознах с една жена, която е по-голяма от мен с 19 години.
Беше се разделила с бившия си мъж, за който каза, че я е тормозел 8 години - насилие, психически тормоз, бой, но тя все му давала последен шанс. Най-накрая взела решение и се изнесла. В този момент се запознахме. Той обаче продължаваше да й досажда по телефона и на живо, като ту я заплашваше, ту й говореше, че всичко ще се оправи. Тя заявяваше, че е отвратена от него и не иска да му дава повече шанс. Мъжът е без работа, имат две деца. По-възрастен от нея 5 години.
Развихме лични взаимоотношения, продължихме 3 месеца.
През това време всичко изглеждаше не идеално, а уникално, наистина неповторимо. И то буквално, не в баналния смисъл на думата. Дори сподели, че от такъв мъж като мен има нужда. Връзката беше ослепителна.
В един момент се скарахме за малко, след което тя заяви, че се връща при него. Исках да изясним проблема, да разбера грешката си, но тя каза, че не желае да изяснява нищо.
И ако си мислите, че тук е проблема - не е.
Естествено, че не исках да я оставя, но освен това и съжелявах, че се връща - не само, че силно се съмнявах в промяната на бившия, но и той не можеше да и предостави нормални условия за живот. Главното обаче си остана, че си ми липсва, просто ме допълва по вдъхновяващ начин. Не може да се опише повече.
След като се върна при него поддържахме само словесна връзка, главно по телефона. Не след много - месец два, тя започна да се оплаква от него, след още два каза, че и е разбил главата буквално. Чудеше се какво да прави, но не искаше да го напусне заради децата. Не искам да коментирам другите проблеми, които имаше заради новия си стар живот(финансови, психически).
Зачитах правото й на избор и до ден днешен го правя, разбира се, просто от време се чувах с нея, и за жалост споделяше все лоши новини.
Преди седмица ми каза, че ще го напуска пак, отива си при майка й на село.
Предложих й разговор и защита от бившия, тя откажа, без обяснение. Вече все по-рядко ми вдига и телефона.
Няма друг, аз и казах, ако има и е читав, ще я оставя да си живеят.
И като финал и то основен - тя е най-допълващата, която някога съм срещал, дори и след раздялата си с нея.
Минаха две години и стотици опити да я забравя. Не се получава.
Споделете, много моля, къде бъркам, какво трябва да направя.
Не мисля, че трябва да я забравя, а и не е нужно.
Желанието ми е момента да си заслужава.

Благодаря, предварително!

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (36)

 • #36 от Мъж 04.06.2015, 16:12 От автора: Много тъжно, при положение, че всичко си зависи от нас, май не е така, нали?
 • #35 от Мъж 24.05.2015, 23:13 Безсмислената мъка води до безсмислени действия.
 • #34 от Мъж 16.05.2015, 17:23 От автора: Повярвай ми, ако не искаш, помисли сам/а и ще видиш че яснотата и директността е абсолютно полезна. Не знаеш до какво се стига в противен случай, колкото по-заплетено, толкова по-зле...

  Касае всички ни, но по "невидим" за съжаление на този етап, начин.

  Иначе - не спорим кой е прави и кой не, а кое е правилно за всички, по начин, който ще удовлетворява всички участници в ситуацията.

  И всичко това е толкова тъпо и празно при условие, че става въпрос за нещо толкова елементарно и в същото време толкова положително.

  На убийците им се оказва повече съдействие и обяснение...

  Има ли смисъл от повече думи???
 • #33 от Анонимен 16.05.2015, 11:54 Това, че за теб е полезно, не значи че за другите е. Всеки си решава и щом тя е решила така, не виждам ти какво може да направиш по въпроса. За теб едно е правилно, за другите може да е коренно различно.
 • #32 от Мъж 15.05.2015, 16:57 От автора: В никакъв случай не искам да "накарам" да ме обича, искам откритост и яснота - полезно е и за двете страни.

 • #31 от Анонимен 15.05.2015, 09:02 Не можеш да накараш на сила никой да те обича авторе. Или чувствата са взаимни или нищо няма да се получи.
 • #30 от Мъж 15.05.2015, 01:07 Когато усетим, че ни засяга може би ще е твърде късно...
 • #29 от Мъж 11.05.2015, 23:21 От автора: До коментар 28: За първото си прав - докато има неясноти явно ще има и травми, така го разбирам аз.
  За второто - не мога да се съглася - то е нещо от сорта: "убиецът си е убиец - оставате го намира, както и жертвата".
  Без значение кой е виновен, не мисля, че трябва да се оставят нещата просто така, в повечето случаи и не могат да останат просто така.
 • #28 от Мъж, 40 години 11.05.2015, 21:34 Докато има тарикати,ще има и балъци!!! Когато,някой е решил да си счупи главата-остави го на спокойствие,да си я счупи!!! -Важи и за двама,ви!!!
 • #27 от Мъж 30.04.2015, 14:32 Днес поредна новина: Момиче се самоуби с израза- "Сега ще скоча, за да разбереш, че те обичам".
  Четем новинарските сайтове и си напомянаме колко "изненадващи" и "безобидни" са любовните взаимоотношения на човек.
  Да продължаваме ли с погледа в друг ъгъл?
 • #26 от Мъж 08.04.2015, 14:37 От автора: На този етап ще попитам, това нормално ли е?
  В нашия град имаше един случай, едно момче на 19 г. скочи и се преби защото беше изоставено без дори да му беше съобщено.
  Има доста такива случаи и ситуация, аз съм нещо като късметлия, че имам силата да се представям за "оцелял" в някакъв смисъл.

  Кое е трудното, човек просто да си каже???
 • #25 от Анонимен 08.04.2015, 13:26 Авторе, аз даже не мога да разбера какъв ти е проблема ? Какво те спира да си гледаш живота, някой ден и жената ?
 • #24 от Мъж, 39 години 08.04.2015, 08:11 Един мой авер същата работа. Хвана една дърта семейна, тя не можела да понася мъжа си, тормозил я бил. С моят приятел голяма любов беше ,голямо нещо и по някое време като се поскараха и хоп онази пак при мъжа си, а уж бил психопат, садист и не знам си къв и дори искала да го напуска. Мина време и сега познай как е положението, дъртата пак си е заедно с мъжа си, само сега не я шляпа моя приятел, а един друг
 • #23 от Мъж, 39 години 08.04.2015, 08:07 Много често срещата ситуация в живота. Жената е имала нужда да се разсее от еднообразния живот и се е впуснала в авантюра с теб, употребила те е и се е върнала при дивия селянин. Всички дърти пачаври ходят да се лашкат и после пак се връщат при мъжете си, а на всички като теб винаги казват едно и също "не го обичам, даже секс не правим, спим отделно, не мога да го понасям, но само заради децата стоя" и така се оправдава, щото няма как да ти каже исках малко да се пошляпам с некой друг . Така са семейните дърти брънтии, моят съвет е, думкай ги и бегай надалеч.
 • #22 от Мъж 04.04.2015, 21:43 От автора: Не знам, човек, кога хората ще започнат да оценяват важните моменти и да не пренебрегват основните проблеми.
  Ясно е, че всеки си мисли или надява, че щом не му се е случило на него, проблем няма, но за съжаление се лъже.
  Всичко е свързано и то по доста буквален начин.
  Жалко за факта, че в днешно време все още съществуват проблеми, чието решение е на ръка разстояние, но просто не желае да се прояви.
  Тъжно и мрачно бъдеще ни чака, като че ли има хора, които му се наслаждават, друго обяснение нямам.