Сподели
Толкова съм отчаяна, че не знам какво да правя. Стоях пред компютъра си и просто написах "сайт за проблем". Излезе ми този...
Първият ми и най-сериозен проблем е, че не знам как да контактувам с хората. Смятам, че когато се отпусна и съм сред близки съм много по-приятна компания, но за съжаление моите близки са само- семейството ми. Имам доста приятели, но по мои наблюдения не съм приятна никому. Моята най-добра приятелка постоянно ме критикува и винаги намира недостатъци в мен. Освен нея, фактът, че не съм приятна на никое момче, ме окуражава да мисля лошо за себе си. Смятам се за прекалено задръстена, недостатъчно красива, със странно лице и с грозно тяло - най-добрата комбинация! Така че с външния си вид не мога да впечатля никого и както разбирате не мога и с характер. Това просто ме отчайва напълно, защото е ужасно да се чувстваш толкова различен...
Вторият ми проблем е, че имам неприятности с тялото си, които не са толкова сериозни, но смятам, че ще трябва доста време да се оправям с тях и така ще се съсипя напълно. За тях не мога да говоря пред никого, затова ще си останат тайна.
И накрая - третият ми проблем е, че тази година трябваше да проведа много важен изпит, за който се готвих усърдно и дълго, но накрая се издъних - не успях да направя това, което исках. Сега цялото ми лято е пропито със съжаления от близките ми и от моя страна...
Не знам дали на някого тези проблеми му се виждат сериозни, но за мен са.
Радвам се, че излях душата си! Поне малко ми олекна...

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (16)

 • #16 от Мъж, 33 години 13.01.2018, 12:57 Няма човек който да не става за нищо /освен хроничния алкохолок/. Коментар 14 потвъждава мнинието ми ;-)
 • #15 от Анонимен 01.08.2017, 23:27 Купи си антидепресанти.
 • #14 от Анонимен 05.07.2017, 15:34 От авторката:
  Когато написах това бях съсипана, смазана от различни тревоги и притеснения. За щастие всичко се разви благополучно за мен накрая. Открих истински приятели и осъзнах какво е значението на тази дума. Действително още имам колебания относно външния ми вид и характера ми- прекалено съм срамежлива, не общувам много с момчета и не вярвам в себе си. Боря се с това всеки ден. Но това, заради което пиша този коментар е именно да изкажа огромно БЛАГОДАРЯ на хората, които коментираха. Помогнахте ми в наистина труден момент. Никога не съм предполагала, че един сайт може да подкрепи толкова много човек и да му вдъхне увереност. Бях опровергана. Наистина. Пиша също така за хората, които може би имат подобен проблем и четат историята ми. Поуката, която си взех е че след всяко зло идва нещо добро. Не се предавайте и не губете надежда. Кой знае, може пък някой ден да говоря пред хиляди хора без да се срамувам и притеснявам- животът е пълен с изненади.
 • #13 от Анонимен 16.08.2016, 14:13 Мисля, че имаш нужда от повече самоувереност. Не съм аз този, който ще ти дава съвети, но първо престани да обръщаш внимание на чуждото мнение за себе си. Звучи грубо, но ако 1000 души кажат за теб, че си идиот това значи ли че е вярно? Не значи. Уважавай себе си и се цени такава каквато си. Ако ти се говори-тук съм и едно мога да кажа за себе си-критикувам много рядко. Успех!
 • #12 от Анонимен 29.07.2016, 22:14 Номер 6 - да, такава е! Да пощадиш чувствата на някого и да не го нараниш е приятелство. Даже вечно сърдитият ти шеф може да ти изкрещи, че си мързелива лакомница - дори да е вярно, той приятел ли ти е, защото ти казва това? Ако смяташ, че спасяваш живота й, тогава споделяш нечии недостатъци! Едно е да кажеш на някого, че според теб страда от анорексия или факта, че онова говедо гаджето й няма право да я бие, друго е "зъбите ти са страшно криви"/"усмивката ти е като на Уенздей Адамс" или "тази прическа не ти отива"/"мъжете не харесват такива като теб". Последните са просто изискана форма на садизъм и няма нищо приятелско в тях. Просто един човек демонстрира на другите за колко висша форма на живот се смята като им намира недостатъци, което поведение отчаяно крещи "АЗ СЪМ ВЕЛИК! АЗ СЪМ ВЪРХА! НЕ МОЖЕТЕ ДА МИ СТЪПИТЕ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ, ЗАГУБЕНЯЦИ!"
 • #11 от Мъж, 25 години 19.08.2015, 12:22 Аз съм #1, #4 и #7 ти не знам колко си извратен или ненормален за да пишеш такива тъпотии бе #9 луд
 • #10 от Мъж, 25 години 18.08.2015, 19:45 Между другото №7 - представяй се за който си поискаш, но да знаете - ТОЙ НЕ Е НОМЕР 4, А АЗ!!
 • #9 от Мъж, 16 години 10.08.2015, 03:21 Съгласен съм с #4 и бих поспорил с #6. И двете страни сте прави, но донякъде. Приятелите наистина трябва да те критикуват от време на време, но говря за градивна критика. Не само ти казват къде си сгрешил, но и ти показват къде. Ти вече сам трябва да откриеш как да се поправиш.
  Но все пак се отклонихте от темата на авторката. Към нея: Не се съди строго. Никой не е перфектен, нито пък някой ще бъде. Ако си недоволна с тялото си - тренирай. Не можеш да направиш нищо за лицето си, но пробвай при професионален гримьор да ти покаже как най-добре ти стои гримът. И накрая - винаги има надежда на намериш някой, който те харесва какъвто си, било то половинка или приятел. Тук ще вмъкна древногръцка легенда:
  "Според нея древните хора, създадени от Зевс, са били с 4 крака, 4 ръце и 2 глави, но гледайки ги, Зевс се почувствал застрашен, знаейки, че те би били твърде силни, ако решели да му се опълчат. Затова той разделял всеки човек на две и изпращал половинката му на другия край на света. Така, лутайки се в търсене на половинката си, хората никога нямало да се опълчат срещу него. " Дано схващаш накъде бия :)
  Така че, късмет.
 • #8 от Мъж, 25 години 09.08.2015, 20:04 От #4 а ти вместо да и кажеш "хайде да ти оправя прическата или хайде да идим при моя фризьор" сигурно ще и кажеш много си грозна да знаеш?
 • #7 от Жена, 31 години 09.08.2015, 19:03 До номер 4 и 5. Добре, според вас не й е приятелка. Но едно момиче, което те лъже, казва ти, че изглеждаш с тази прическа добре, а всъщност приличаш на чудовище или имаш нещо между зъбите и тя не ти каже, а си премълчи, за да не й се обидиш или за да не те засегне, приятелка ли ще я наречеш?
 • #6 от Мъж 09.08.2015, 09:01 Приятел не е този който ти бърши салзите, а този който не те кара да плачеш.
 • #5 от Мъж 09.08.2015, 09:00 Приятел не е този които ти барши салзите а този които не те кара да плачеш.
 • #4 от Мъж, 25 години 09.08.2015, 00:21 До #3 ти сериозно ли мислиш така? Според мен приятелите трябва не да те обиждат и критикуват а да ти казват нещо градивно или може да ти помогне с проблемите защото ако кажеш на някой приятел ти си грозна не знам как би ти помогнало това
  ------------------------
  ------------------------
  Успех момиче бъди себеси
 • #3 от Мъж, 23 години 08.08.2015, 22:17 Не мога да разбера, казваш, че имаш не просто приятелка, ами НАЙ-добра приятелка. Това с намирането на недостатъци показва, че твоята приятелка ти има достатъчно доверие и е свободна с теб, че дори ти казва истината с риск да й се обидиш. Тя всъщност ти помага да знаеш кои са ти добрите черти и кои - лошите. Така че вместо да виниш хората, които са с теб в този труден за теб период, трябва да ги цениш повече и да се вслушваш в съветите им, защото ако не те, то кой ще ти покаже къде грешиш и какво в себе си трябва да промениш!
 • #2 от Жена, 16 години 08.08.2015, 17:39 Съгласна съм с номер 1. И мисля, че трябва да подбираш повече с хората които контактуваш и най-вече приятелите си, а що остава до това със сигурност харесваш нещо в себе си. Не слушай приятелката си, тя може да го казва нарочно за да те нарани, но ти не обръщай внимание на това и имай по висока оценка за себе си. Но ти пожелавам успех в живота.