Други истории

Може ли вътрешната красота да компенсира липсата на външна?

Сподели
Здравейте на всички!
Искам да ви помоля за съвет и да споделите мнение по въпросите, които ме терзаят. Общувам с едно момиче доста често по интернет. Аз съм на 26, а тя е на 28. Разговорите ни са бих казал доста дълбоки като общуваме на най-разнообразни теми и бих казал, че и двамата изпитваме наслада от общението ни. Аз още от началото бях привлечен от външния й вид, но после в процеса на общуване осъзнах, че тя притежава не само външна красота, но и вътрешна. Разбрахме се да се видим и се срещнахме два пъти, при което срещите ни протекоха доста добре, прекарахме си чудесно заедно и след срещите продължихме да общуваме по интернет, понеже сме от различни градове. В процеса на чатене си споделихме и доста по-лични неща относно това, какъв точно човек търсим и че виждаме един в друг много от тези качества, които търсим. И тук идва особеният момент. В един разговор тя ми сподели, че е споделила със своя приятелка, която не ме познава, относно това, че общува с мен и дори ми прати съвета, който приятелката й е дала. Общо взето приятелката й я съветваше, че външната красота не е толкова важна, но да търси човек, с който й е приятно, разбира се, уважава я и я подкрепя и прочие. Това ми подсказа, че явно е споделила на приятелката си, че не ме харесва външно, но й допадам като човек и се двоуми, та затова приятелката й я посъветва да не гледа на външността ми. Впоследствие и самото момиче ми призна, че не съм нейния тип мъж като визия, но компенсирам с богата душевност и характер. Честно казано това не ме накара да се почувствам кой знае колко поласкан. Ако трябва да съм честен се почувствах малко неловко, сякаш съм герой от „Красавицата и звяра”. За мъжете е важно (поне за мен) да усещаме, че жените ни се възхищават, подкрепят ни, насърчават ни, окуражават и въобще да усещаме, че са привлечени от нас като цялостност. Не знам доколко бих се чувствал добре, оценен, обичан и прочие, ако знам, че момичето отсреща не ме харесва визуално. Не искам да се чувствам като някакъв Квазимодо в нейните очи. Искам да бъда оценен, както външно, така и вътрешно. Да бъда с момиче, което ме харесва такъв, какъвто съм с всичките ми силни и слаби страни.
Искам да попитам дамите следния въпрос: Можете ли да се влюбите в някой, който не е вашия тип мъж като външен вид? Възможно ли е добрия характер и вътрешност да компенсират липсата на визуално привличане?
Към мъжете имам следния въпрос: Бихте ли се чувствали достатъчно оценени и добре с момиче, което не харесва външността ви и ви намира за непривлекателни външно, а само вътрешно?

Да дам ли шанс на тази връзка?

Виж резултатите

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (2)

  • #2 от Мъж, 16 години 06.05.2017, 19:12 Ами братле незнам как наистина изглеждаш аз съм на 15 и съм влюбен в момиче от моя клас страшно я харесвам и бих искъл нещата да потръгнат и да сме заедно. Тя ми е казвала че съм човек с който межеш да проведеш интилигентен разковор и че съм забавен и че съм много готин човек, но мисля че нямам шансове с нея защото момичетата мисля че харесват по големите от тях също така съм малко пълничък (наистина малко просто не съм в добра форма така да се каже) и при мен козметичните промени ще са доста малки, но мая трябва да се направят, но тя вече ме е опознала като добър, мил и умен човек, който ще е с нея в всеки момент, но не и като вариант за гадже за което съжалявам и все пак имаш съвет от мен никоя жена няма да ти гледа какъв си отвътре трябва да си красив както се вка по ВИДА посрещат по ума испращат тебе трябва да те приемат за да те оценят и това че всички гледат какво има от вътре а не от вън за мен това са мисли на грозни и дебели хора
    Късмет от мен според мен тя вече е твоя тъй като ти си добър с нея, а ако и секса е добър както казва мама връзката е неразрушима и никой няма и да има помисли да кръшка
  • #1 от Жена, 27 години 15.09.2016, 14:39 На мен ми се е случвало подобно нещо. Отначало не харесвах един мъж, но ме спечели с ум и страхотно чувство за хумор :) Бях луда по него, но обстоятелствата ни разделиха. Изобщо не беше мой тип. Но за себе си мога да кажа, че по принцип външността не е определяща. Зависи и на твоята девойка до каква степен й е определящо. Не че не ми е важно, но не е най-важното, като това не означава, че бих била с някой само защото е умен и добър, без да ме привлича физически. Така, че бих ти дала съвет да дадеш шанс и да видиш докъде ще стигнете. :)