Други истории

Евангелска Петдесятна Църква!!!!

Сподели
Здравейте аз съм момче и ми се искаше да попитам какво мислите за Евангелските Петдесятни Църкви. Не като цяло за протестантството, но точно за тези църкви, защото чух че те били най- правилните църкви. Знам, че в България се изповядва главно православие, но разбрах че много неща които се правят там не са нужни и не трябва да се правят, а Евангелските Петдесятни Църкви правели най-точно това което трябва да се прави в една истинска Църква. Един вид, че целта на протестантството започнало преди 500 години е да премахне всички човешки принеси към християнството, за да остане чистата вяра такава каквато е била във първата църква от учениците на Исус. Който разбира моля нека пише вярно ли е това и струва ли си да се ходи на такава Църква?

Добави коментар

Моля, не споделяйте лична и контактна информация за вас или други лица (телефони, skype, e-mail, други)! Ако публикувате коментар като регистриран потребител, другите потребители могат да ви пращат лични съобщения.

Коментари (9)

 • #9 от Мъж, 33 години 19.01.2018, 13:37 Странно 5 пише че е посещавала 10 г. въпросното място. А да питам за тези години поне веднъж прочела ли е Дебелата Книга? Ако беше, то отдавна щеше да отсее плявата и да намери качествени хора. Няма да забравя преди години в църквата влезе тийнеиджърка с късо рокленце. Едно много "ревностно" /за мен фанатизирано/ бабе веднага я нахока. Но слава Богу се намериха по-дипломатични бабки, та съумяха да задържат момичето. В момента това пораснало момиче има две големи деца и всички заедно слушат Словото в същата църква. Нарочно не споменавам коя, защото във всяка човек може да намери подходяща среда.
  И flash прав си, но с Откровение 2:4 само отдалечаваш 5 от църквата. Опитай с нещо от сорта на Иса 49:15 или Як 5:11 особено втората половина.
 • #8 от flash (Изпрати съобщение) 17.01.2018, 16:41 Номер 5 не зная какъв ти е случая но внимавай много. Тия които познаха пътя на истината и се отклониха от него.. за тях беше по добре да не го бяха откривали.
  Откровение 2:4-5
  Но имам това против теб че си оставил първата си любов ; и тъй спомни си от къде си паднал и се покай и върши първите си дела ; и ако не ще дойда при теб и ще вдигна светилника ти от мястото му ако не се покаеш.
 • #7 от Мъж, 33 години 13.01.2018, 11:36 По отговора на 2 разбирам че никога не е стъпвал в такава църква. Както се казва всяко стадо си има мърша. Явно 2 е попадал само на мършата. Посещавам такава църква от години. Допадат ми хората /не всички/. Идеята им не е лоша. Не казвам че тази църква е най. Господ е дал свободна воля и всеки сам решава къде да ходи и слуша. Защото вярата е от слушане. А къде да го слуша, човек решава сам. Фанатизма е лош учител. Добре е каквото ти се говори, да се сравни с една Дебела Книга. Ако е писано там, вярваш на човека. Ако не, имай си едно на ум. Познавам читави хора от петдесятна и от православна църкви. Също с ръка на сърцето казвам че има и идиоти /не буквално/ във всяка една ц. Просто трябва да попаднеш на правилния човек. И най-важно да слушаш собствения си глас. Ако напишеш от кой град си и какви предпочитания имаш / към петдесятна или православна ц. / бих могъл да препоръчам подходящи хора. И добре е че се интересуваш. Убеден съм, ще намери верният път.
 • #6 от Мъж 23.08.2017, 20:40 Къде е истината. Много често хората се питат. Наистина Православието е стожер и наследник на древната Църква. НО за съжаление днес тази Църква е много далече от нравствените идеи на Иисус. Които са основата за Царството Небесно. Само достатъчно е да споменем вакханалиите и перверзиите по манастирите и очевадните злоупотреби по Църквите със средства и имоти предназначени по право за сираци и вдовици.
 • #5 от Жена, 37 години 29.07.2017, 08:28 10 години посещавах точно такава църква. Тогава си мислех, че съм попаднала на най- правилното място. Изпълнявах точно това, което казваше пастора и му вярвах сляпо. Има и искрени хора в църквата, но не всички ходят там с цел" Бог и вярата". Има луди хора, които ходят там, но има и такива, които в последствие изперкват, защото си мислят, че Бог им говори с глас в ума. Времената сега са много по- различни, отколкото преди 2000 години, така че не се хващай много на думите на тези хора. Аз искрено съжалявам, че не изживях нормално най- хубавите години от живота си - от 14 до 24 г. Сега, когато вече не ходя там се чувствам доста освободена. Иначе бях като птица в клетка- прекалено стегната и дори бях шматка. Не гледах реално на живота. В тази църква насаждат мнение у вярващите, че те да най- Богоугодни, а другите хора, които неходят на църква са много грешни. Даже и не общувах много с невярващи, защото смятах, че това не е добро. И още много неща има... Сега вече от 13 години не ходя там и не мисля да се връщам. Вярвам в Бог и знам, че съществува. Неискам да повече тези хора да ми насаждат страх в душата. Това е моето мнение по въпроса. Единствено ти си решаваш какво да правиш в живота си. Не ти казвам да не ходиш там, просто си имай едно на ум.
 • #4 от Мъж 15.07.2017, 21:46 Давайте и други мнения по темата. Мисля че номер 2 малко преувеличава, така че ми давайте още информация. Моля ви.
 • #3 от Мъж, 16 години 14.07.2017, 22:45 Номер 2 не си прав.
 • #2 от Анонимен 13.07.2017, 15:39 Познавам "евангелисти", буквално са изперкали!
  Ако си вярващ - намери друго място, а не тези секти! Това НЕ е църква, а място, където в началото всички ще се държат много приятелски с теб, и в последствие - ще започнат да изискват да им носиш пари и вещи като "дарение за църквата", "за пастора", "за братята и сестрите".
  Нямаш никакво, ама никакво - повтарям АБСОЛЮТНО НИКАКВО право да не се съгласиш с някаква заповед (да, там дават ЗАПОВЕДИ), издадена от пастора, или посочен от него по-висш член на църквата.

  Ти си решаваш. Но има достатъчно църкви (истински такива), където може да отидеш при "попа" и той ще те изслуша и ще ти обясни нещата такива, каквито са относно този тип "църкви".
 • #1 от Мъж, 16 години 10.07.2017, 23:12 Можете да си изкажете мнението чрез коментари. Искам да разбера какво мислят другите по въпроса.
  Благодаря предварително!!!